Doua trenuri la un pas sa se ciocneasca

xTren-Regiotrans-700x336.jpg.pagespeed.ic.x0hRgeKLn-Doua trenuri unul care venea la Timisoara de la Bucuresti si altul care pleca de la Timisoara spre Bucuresti, au ajuns fata in fata, dupa ce unul dintre ele a patruns pe aceeasi linie.

Este vorba de trenul Inter Regio 1695 Bucuresti Timisoara si Inter Regio 1692 Timisoara- Bucuresti.

Mai exact, trenul care venea la Timisoara dinspre Bucuresti a depasit semnalul de iesire pe pozitie de oprire, acest lucru insemnand ca a intrat pe culoarea rosie a semaforului. Locomotiva si primul vagon a apucat sa intre pe aceeasi linie pe care circula din sens opus celalalt tren.

Din fericire totul s-a intamplat la iesire din gara Cavaran din judetul Caras- Severin, iar trenurile nu aveau viteza astfel ca au reusit sa opreasca fata in fata la aproximativ 100 de metri unul de celalalt.

In Cavaran, in judetul Caras- Severin trenurile sunt oprite dupa ce mecanicul a depasit semnalul de iesire pe pozitie de oprire. In mod normal nu au voie sa depaseasca, e ca si cand trece pe culoarea rosie a semaforului. Pana nu ajung cei de la comisia de cercetare, nu avem voie sa miscam trenul„, a declarat Ion Simu, director la Regionala CFR Timisoara.

Potrivit directorului Regionalei CFR Timisoara, calatorii asteapta in trenuri remedierea situatiei, iar circulatia feroviara pe linia Timisoara – Bucuresti a fost blocata. Intre timp, a fost declansata o ancheta la fata locului formata din reprezentanti ai CFR si ai Politiei TF.

Trenul care venea spre Timisoara a fost tras inapoi in gara de la Cavaran pentru a permite plecarea celuilalt.

Cele doua posibile cauze pe care le iau in calcul anchetatorii este fie ca macazul a fost defect, fie ca mecanicul a fost neatent.

Trenul care venea inspre Timisoara ar fi trebuit sa ajunga la destinatie la ora 7.07.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404