DOSARUL MICROSOFT – Pedepse finale mărite pentru inculpaţi

dosarulmicrosoftpedepsefinalemar-1475498499Pedepsele inculpaţilor în dosarul Microsoft au fost mărite de magistraţii ICCJ.

Astfel, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft.
Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare.
Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft.
De asemenea, Dumitru Nicolae (Niro) a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni.
În acest dosar, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft. Procurorii vorbesc de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.

Un procuror DNA a cerut, luni, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție aplicarea unor pedepse maxime pentru cei patru inculpați din dosarul Microsoft

“Cei patru inculpați au săvârșit infracțiuni grave de corupție. Activitatea frauduloasă în care au fost implicați a fost complexă și transfrontalieră. Valoarea ridicată a sumelor de bani este extrem de importantă. Urmările sunt extrem de grave. A fost afectată imaginea instituțiilor statului și a mediului de afaceri. Apreciem că pedepsele aplicate trebuie majorate către maximum special”, a susținut procurorul.

sursa: realitatea.net

Bookmark and Share

Comments are closed.

' 404