Doi romani au murit in cutremurul din Italia. Alti 10 sunt intr-o tabara de sinistrati, 8 sunt dati disparuti

cutremur1Ministerul Afacerilor Externe a anuntat joi dimineata decesul unui al doilea cetatean roman in urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei.

De asemenea, MAE anunta ca au mai fost identificate alte doua persoane de cetatenie romana printre raniti, care se afla internate pentru ingrijiri medicale, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

“Echipele consulare mobile s-au deplasat la unitatile medicale unde se afla internati cei 4 cetateni romani raniti si mentin permanent legatura cu personalul specializat care ii monitorizeaza pentru informatii actualizate cu privire la evolutia starii acestora de sanatate”, arata ministerul.

Totodata, MAE spune ca cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistentei consulare pe parcursul intregii nopti, deplasandu-se si la o tabara de sinistrati unde sunt adapostiti 10 cetateni romani.

In ceea ce priveste semnalarile primite in cursul zilei de astazi privind cetatenii romani dati disparuti, MAE spune ca verificarile continua, in acest moment 8 persoane aflandu-se in aceasta situatie. Cele doua echipe consulare mobile se afla in continuare pe teren, actioneaza coordonat si intreprind verificari la unitatile spitalicesti din zona pentru a identifica daca printre raniti sunt si alti cetateni romani.

sursa: stirileprotv.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404