Distrugator american, sicanat in Marea Baltica de avioane rusesti (video)

distrugatorMarina americană a făcut publice mai multe înregistrări video care arată avioane de luptă ruseşti şi un elicopter zburând provocator pe lângă un distrugător american aflat în Marea Baltică, incidente care au avut loc luna trecută.

În noile imagini, accesibile publicului după ce Marina a răspuns unei solicitări de acces la informaţii făcute de revista „Virginia Pilot“, se aude un marinar de pe nava USS Donald Cook spunând „Dumnezeule!“ în timp ce un Suhoi 24 trece extrem de aproape de distrugător, scrie vice.com, potrivit HotNews.ro.
Avioane militare ruseşti au efectuat o serie de zboruri „agresive“ asupra unei nave americane de război în apele internaţionale ale Mării Baltice pe 11 şi 12 aprilie, acuza la 13 aprilie un oficial american din domeniul apărării. Acest oficial a descris zborurile ca fiind un „profil de atac simulat“. „Este mai agresiv decât tot ce am văzut noi de un anumit timp“, a declarat el. Manevrele periculoase au avut loc în condiţiile în care distrugătorul american se afla la circa 130 de kilometri de enclava Kaliningrad, cel mai vestic teritoriu al Rusiei, situat între Marea Baltică, Polonia şi Lituania. Două Su-24 rusesti au survolat de 20 de ori USS Cook la mai puţin de 900 de metri distanţă şi unul la altitudinea de 30 de metri, potrivit acestuia.

Ulterior, un elicopter de luptă antisubmarin Ka-27 a zburat de şapte ori în apropiere de navă, făcând fotografii. După aceasta, un Su-24 a ajuns şi a survolat nava, „atât de aproape încât a provocat valuri în apă“, a relatat acesta. Avionul nu era vizibil înarmat. „Traseul avioanelor rusesti trecea pe deasupra zonei unde se afla distrugatorul american USS Donald Cook, la circa 70 de kilometri de baza marinei militare ruseşti“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, care a evocat un „zbor de antrenament“ în care au fost respectate „toate regulile de securitate“.

sursa: adevarul.ro
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404