Destinații noi la care se va putea ajunge de pe Aeroportul Timișoara

1.-Aeroport-TimisoaraNoi posibilități de zbor în Europa de pe Aeroportul din Timișoara! Începând cu 1 septembrie vor fi introduse destinaţii noi precum Londra-Stansted, Berlin sau Dusseldorf-Weeze. În plus, din aceeași dată compania aeriană RyanAir va o oferi frecvență mai mare zborurilor spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi și Frankfurt-Hahn. De menționat mai este și faptul că odată cu 1 octombrie, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească spre Iaşi şi Cluj, cu zboruri operate de compania aeriană Blue Air.

Traficul de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara continuă să fie în creștere. În primele şase luni ale anului 2016, respectiv ianuarie-iunie, aeroportul a înregistrat un număr de 469.847 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (435.372 pasageri). Datele statistice pe companiile aeriene a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi arată următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent o rată de creştere de 11%, compania aeriană Tarom a înregistrat o rată de creştere de 9%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere de 1%. În prima jumătate a anului 2016, destinaţiile preferate de pasageri au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Aşa cum au fost prevăzute încă de anul trecut şi anunţate în prima luna din acest an, au fost introduse destinaţii noi, oferind astfel pasagerilor posibilităţi de călătorie variate, respectiv Eindhoven (Olanda) şi Bodrum (Turcia) – destinaţie de vacanţă.
Creșteri impresionante din punct de vedere al traficului s-au înregistrat și în cazul transportului de marfă pe cale aeriană. Acesta a înregistrat o creştere de 60% faţă de anul precedent, fiind procesate 1.847 tone.

În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, cifra de afaceri a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, în condiţiile în care cheltuielile au rămas la acelaşi nivel, iar rata de profitabilitate s-a mărit de la 9 % la 21 %.

“Printre priorităţile noastre pentru anul 2016 se numărau creşterea traficului aerian, creşterea traficului de mărfuri dar şi introducerea de noi destinaţii, obiective pe care le-am atins şi pe care vrem să le dezvoltăm permanent. După inaugurarea centrului logistic DHL de la finalul anului trecut, la începutul prezentului an am reuşit să inaugurăm prima bază aeriană din România a companiei aeriene RyanAir. În continuare avem convingerea că anul 2016 va fi un an marcant al aeroportului, an în care vom depăşi numărul de 1 milion de pasageri tranzitaţi prin aeroportul Timişoara. Pentru aceasta am demarat lucrările de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pentru a crea condiţii optime de operare a numărului de pasageri aflat în creştere. ”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

sursa: sursadevest.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404