Descinderi la unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Banat

descinderiPolițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au descins, joi dimineața, în 20 locații din Timiș, Bihor Mehedinți și Dolj pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu evaziunea fiscală, prejudiciul estimat de anchetatori ridicându-se până în acest moment la circa 4 milioane de euro. Capul afacerii ar fi un cunoscut om de afaceri arab care s-a stabilit de mulți ani în Timișoara, Waari Ghesan.

La primele ore ale dimineții de joi, polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate au descins în locuința omului de afaceri Waari Ghesan, la firma acestuia, dar și la persoane din anturajul omului de afaceri arab. Toți suspecții sunt bănuiți că au organizat o grupare de evaziune fiscală care intrase în diverse domenii, de la comerțul cu materiale de construcții, până la vânzarea de zahăr sau prestări de diverse servicii. În total, 19 percheziții în patru județe: Timiș, Bihor, Mehedinți și Dolj. Prejudiciul adus statului român estimat de anchetatori până în acest moment se ridică la circa 4 milioane de euro. La finalul acestora, polițiștii vor duce la audieri 19 persoane, printre care și omul de afaceri arab, considerat capul rețelei.

Waari Ghesan a devenit cunoscut după ce prin firma sa Tioss Commerce a primit, fără nicio licitație, dreptul de a înființa primele economate din județul Timiș. De altfel, aceeași firmă se află acum în vizorul anchetatorilor. În anul 2003, în Timiș funcționau, sub oblăduirea Consiliului Județean Timiș, 30 de economate ale omului de afaceri arab. Presa relata atunci, însă, că prețurile practicate de aceste magazine erau chiar mai mari decât cele de pe piață și că în acestea, în afară de alimente de bază, se comercializau și sucuri produse de firma lui Ghesan, deși acest lucru ar fi fost ilegal. Afacerea cu economate nu a durat mult, magazinele închizându-se unul după altul în momentul în care timișenii au realizat că nu fac nicio economie.

Waari Ghesan mai este cunoscut după ce a intrat într-o relație cu Oana Cornu, fosta soție a omului de afaceri Georgică Cornu, cu care trăiește și în prezent.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404