Descindere intr-o piata volanta din Timisoara

piataNu va mai fi picior de escroc in pietele volante din Timisoara, dau asigurari politistii locali. Agentii au pornit la vanatoare de speculanti care cumpara din supermarketuri, depozite ori din Piata de Gros legume si fructe si le revand pe post de produse din gospodaria proprie, tragandu-i pe sfoara pe timisoreni.

Politistii au descins miercuri in piata taraneasca de la stadionul Dan Paltinisanu si au luat tarabele la puricat, incercand sa-i descopere pe cei care adusesera marfa de oriunde altundeva decat din gradina ori ferma proprie.

9 speculanti au fost prinsi de politistii locali, care au fost amendati.

Potrivit legii,  “vanzarea unor produse agricole, altele decat cele din productie proprie, in baza carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol eliberat potrivit prevederilor prezentei legi” constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei la 15.000 lei.

In Pietele Volante toti comerciantii trebuie sa detina Atestate de producator eliberate de primarii, atat din judeţul Timis, cat si din tara. Pentru ca printre acestia se strecoara tot mai multi indivizi care aduc marfa din Piata de Gros si o revand, politistii locali vor face tot mai multe controale in perioada urmatoare.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404