De ieri a reînceput şcoala; festivităţi de deschidere a anului şcolar la Lugoj (video)

start_scoalaA reînceput şcoala și peste 3 milioane de copiii din întreaga ţară şi-au luat ghiozdanul în spate şi au revenit în sălile de clasă, chiar dacă doar pentru festivitatea de deschidere şi o scurtă întâlnire cu dascălii şi colegii. Plini de emoţii şi cu părinţii de mână, copiii s-au adunat în curţile şcolilor şi au ascultat cuminţi cuvântarea directorilor şi a profesorilor, după care fiecare s-a îndreptat spre clase.

Emanuel Olariu, administrator Școala Creștină ”Harul”:
Ne bucurăm pentru încă un an şcolar. Sperăm şi ne rugăm lui Dumnezeu să fie un an fără problele iar dascălii noştri să investească tot ce au ei mai bun pentru a pregăti copiii pe care Dumnezeu ni i-a dat în grijă. Anul acesta şcoala generală şi gimnazială vine cu noi îmbunătăţiri şi sperăm ca până la sfârşitul anului să punem la punct tot ce mai este pentru a oferi educaţie la cele mai înalte standarde.
Cum era de aşteptat, cei mai nerăbdători au fost copiii. Dacă vacanţa de vară a fost poate prea scurtă pentru unii, alţii abia au aşteptat să reintre pe porţile şcolii.
Îţi place că începe şcoala? Da. De ce îţi place? Nu ştiu de ce
Vă place că începe şcoala? Da. Ce îţi place cel mai mult? Ora de germană. Şi îţi place că te revezi cu colegii, cu profesorii? Da. De cine ţi-a fost cel mai dor? De prietena mea. Şi ţie? Îţi place? Da, îmi place foarte mult. Ce îţi place cel mai mult? Îmi place sportul foarte mult. Şi altceva? Şi lectura foarte mult
Îmi place că a început şcoala. Cel mai dor mi-a fost să îmi văd colegii dragi şi frumoşi. Nu am putut deloc să dorm azi noapte pentru că am avut emoţii. Vacanţa nici nu ştiu cum a trecut că mai înainte a fost premierea şi acum iară sunt aici, am trecut în clasa a 7-a
Nu doar elevii au simţit fluturi în stomac astăzi odată cu reînceperea şcolii. Şi primarul oraşului s-a simţit emoţionat. Acesta a fost prezent la câteva festivităţi de deschidere şi a ţinut morţiş să le transmită un mesaj şcolarilor.
Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):
Este o zi frumoasă de septembrie, început de şcoală. Ştiu că vacanţa a fost prea scurtă dar aşa este rânduiala pe la noi. Curtea este plină de viaţă şi lumină şi asta este cel mai important. Le spuneam şi la deschidere că cel mai frumos lucru este să îi învăţăm pe copii să se pregătească pentru întâlnirea cu neaşteptatul.Să pregătim copiii pentru ceea ce urmează în viaţa lor. Astăzi le doresc copiilor, profesorilor, părinţilor mult succes în acest nou an şcolar început aici la Lugoj!
Festivităţile şi-au păstrat puţin din tradiţia de altădată. După scurta cuvântare a directorilor şi a edililor în faţa careului, cu toţii au spus o mică rugăciune, au primit binecuvântarea preoților şi au plecat alături de diriginţi la clasă unde au depănat amintiri din vacanţa de vară, s-au împărţit manuale şi s-a făcut planul pe anul care tocmai a început. Anul şcolar 2016-2017 este structurat în douã semestre; primul, în perioada 12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017, iar al doilea, între 13 februarie şi 16 iunie 2017, însumand 35 de sãptãmani de cursuri în care copiii pot demonstra că sunt cei mai buni la învăţătură.
Bookmark and Share

Comments are closed.

404