Curtea de Apel Timișoara refuză cererea SUA de extrădare a hackerul român Guccifer

Guccifer_Leher-Lazar_SZCurtea de Apel Timișoara a respins, vineri, solicitarea autorităților SUA de extrădare a lui Lazăr Marcel Lehel, care a violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, cel mai mediatizat caz fiind al fostului secretar de stat Colin Powell.

Magistrații au aratat că “în temeiul art. 52 alin. 7 rap. la art. 58 alin. 4 și 6 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea cu statele membre ale Uniunii Europene și art. 13 rap. la art. 14 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România și Statele Unite ale Americii, semnat la București la 10 septembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 111/2008, respinge cererea formulată de autoritățile din Statele Unite ale Americii, privind predarea temporară a persoanei solicitate Lazăr Marcel Lehel. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestație în 5 zile de la pronunțare”.

La termenul de vineri, Lazăr Marcel Lehel alias Guccifer nu a luat parte, el fiind deținut în Penitenciarul Arad.

FBI-ul a solicitat oficial extrădarea sa pentru a da explicații în fața unui tribunal din Statel Unite pentru că a spart conturile de e-mail mai multor persoane influente.

Lazăr Marcel Lehel a spart conturile și la anumiți oameni din România, printre aceștia directorul SRI, George Maior, fiind condamnat în iunie 2014 de Tribunalul București la șapte ani de închisoare cu executare.

sursa: agerpres.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404