Cursul BNR; la cât a fost cotată moneda unică europeană

euro_moneda_18376000BNR a anunţat luni un curs de referinţă de 4,4501 lei/euro, în scădere nesemnificativă faţă de şedinţa precedentă, în condiţiile în care leul a rezistat conjuncturii externe, marcate de creşterea aversiunii faţă de risc, spun analiştii.

Cotaţiile euro/leu au crescut uşor în cursul dimineţii, dar au revenit repede în aproapiere de pragul de 4,45 lei/euro, deşi monedele cu regim similar din regiune s-au depreciat uşor, cu 0,2-0,3%

“Având în vedere că aversiunea faţă de risc a revenit pe fondul îngrijorărilor cu privire la politica băncilor centrale globale, vedem posibile presiuni în sus asupra EUR/RON, mai ales dacă investitorii străini îşi vor reduce din deţinerile de titluri de stat în lei, conform news.ro. Astfel, am putea vedea perechea mişcându-se către 4,4600”, arată un raport ING, publicat luni.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu aproape 2 bani în raport cu leul, la 3,9669 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut cu aproape 1 ban, la 4,0661 lei.

sursa: realitatea.net

Bookmark and Share

Comments are closed.

' 404