CSM Lugoj îşi prezintă lotul, dar nu are bani pentru legitimarea jucătoarelor

cupa-csm-lugojSportul lugojean și cu precădere echipa de volei se confruntă cu cea mai dra­ma­ti­că situație din ultimii ani, din cauza lipsei resurselor financiare.

Colapsul a fost generat de o­prirea finanțării de la Con­siliul Județean Timiș, care în acest an calendaristic ar fi tre­buit să acorde suma de 850.000 de lei pentru toate secțiile de mare per­for­man­ță de la C.S.M. Lugoj.

Ag­ă­ța­tă de tot felul de tertipuri le­gislative, instituția ti­mi­șea­nă a blocat finanțarea spor­tului, astfel că acesta este aproape de a opri acti­vi­tatea, cel puțin în privința e­chipelor de volei și fotbal.

Si­tuația este foarte gravă în privința secției de volei, care nu are sumele necesare nici măcar pentru a finaliza transferurile și legitimările jucătoarelor, cu mai puțin de o lună înainte de startul cam­pionatului.

Momentul poa­te fi deblocat doar de că­tre administrația locală, care este nevoită să preia și cheltuielile ce până acum au fost asigurate din fonduri de la CJT, astfel încât le­gi­ti­mă­rile și participarea în cam­pio­nat să nu fie afectate.

Pâ­nă când apele se vor limpezi sau vor fi limpezite de către primarul Francisc Boldea, cel care a girat mereu în ul­ti­mii ani mișcarea sportivă, e­chipa de volei a C.S.M. Lu­goj respectă tradiția ul­ti­mi­lor ani și se va prezenta la a­cest sfârșit de săptămână în fața propriilor suporteri.

Un spectacol de gală, prin par­ticiparea campioanei Ro­mâniei, Volei Alba Blaj, a campioanei Ungariei, BRSE Bekescsaba și echi­pei calificate în Cupa Challange, MD Zrenjanin. Pro­gram: Vineri: 16,30 BRSE Bekescsaba – MD Zrenjanin; 18,30 CSM Lu­goj – Volei Alba Blaj; Sâm­bătă: 17,30 Volei Alba Blaj – BRSE Bekescsaba; 20 Pre­zentarea lotului CSM Lu­goj; 20,30 MD Zrenjanin – CSM Lugoj; Duminică 10,30 Volei Alba Blaj – MD Zrenjanin; 12,30 BRSE Be­kes­csaba – CSM Lugoj; 14 Festivitatea de premiere. Într-o declarație oferită la închiderea ediției, primarul Francisc Boldea a precizat că problemele își vor găsi re­zolvarea, astfel încât cel de al șaptelea sezon în pri­ma ligă să nu fie în pericol.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

' 404