Criza de vaccin pentru bebelusi in Timis; DSP a cerut peste 20.000 de doze

vaccin-ttt111Din nou este criză de vaccin în Timiș și în alte județe din țară. Vaccinul care lipsește se administrează bebelușilor. Nu este prima dată când vaccinul lipsește de la medicii de familie. Acum, acest vaccin lipsește de aproximativ două săptămâni. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a solicitat peste 20.000 de doze de vaccin.

De la medicii vaccinatori din Timiș lipsește vaccinul hexavalent – Hexacina. Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare.

Criza vaccinului durează de două săptămâni în Timiș. DSP a solicitat 22.000 de doze. Acestea au intrat deja în țară și urmează să fie distribuite în următoarele zile în teritoriu. Ultima tranșă de vaccin de acest fel a venit în Timiș în luna iulie a acestui an.

“Vaccinul este deja în țară, urmează ca în zilele următoare să fim anunțați și să ne ducem după el, deoarece trebuie transportat în condiții speciale. Așteptăm ordinul de ministru. Noi am solicitat în jur de 22.000 de doze”, a spus doctorul Melania Arion, de la Direcția de Sănătate Publică Timiș.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404