Contrabandă cu ceasuri de lux Rolex la vama Stamora-Moraviţa

rolex-465x215Poliţiştii de frontieră de la vama Stamora-Moraviţa au fost implicaţi şi în protejarea unei grupări care aducea ceasuri de contrabandă Rolex din Serbia, obiectele de lux urmând să fie vândute pe piaţa neagră din Germania, au declarat surse judiciare.

Conform Agerpres, DIICOT a efectuat marţi 41 de percheziţii, atât la punctul de trecere a frontierei Stamora-Moraviţa, cât şi la domiciliile unor poliţişti, acuzaţi că primeau mită de la grupări care se ocupau, în special, cu contrabanda de ţigări, dar şi alte produse.

Potrivit unor surse judiciare, în martie 2016, Serviciul Supraveghere şi Control Vamal din cadrul ANAF a sesizat DIICOT-Serviciul Teritorial Timişoara cu privire la faptul că, în perioada februarie – septembrie 2015, mai mulţi cetăţeni români au achiziţionat din Serbia ceasuri marca Rolex, pe care le-au introdus în România fără a respecta formalităţile vamale, prejudiciul în acest caz fiind de 815.714 lei.

Din cercetările efectuate de procurori a rezultat că, în cursul anului 2015, inculpatul I.A.C. a iniţiat constituirea unui grup infracţional, cu scopul desfăşurării unor activităţi de contrabandă cu ceasuri Rolex, pe care liderul urmărea să le achiziţioneze din Serbia şi să le introducă în România, fără îndeplinirea formalităţilor vamale, pentru a le comercializa ulterior pe piaţa neagră din Germania.

sursa: capital.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404