Comunicat de presă – Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara

jandarmiJANDARMI BINE PREGĂTIȚI – CETĂȚENI ÎN SIGURANȚĂ Devenită o tradiție, data de 29 ianuarie, reprezintă pentru Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara o zi importantă prin găzduirea ceremoniei de deschidere a noului an de pregătire, 2016-2017.

La evenimentul desfășurat la sediul unității, a participat întregul personal, reprezentanți ai I.P.J. Timiș, Serviciului de Informații și Protecție Internă Timiș, Serviciul Județean Anticorupție Timiș și Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Parchetul Militar, colaboratori și alți invitați.

În alocuțiunile susținute a fost subliniată importanța deosebită a calității resursei umane în instituția Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara, instituție care contribuie la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum și la protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism.

În acest sens, procesul permanent de pregătire profesională desfășurat în cadrul unității noastre constituie premisa formării unui personal valoros, prin dobândirea capacității de a face față noilor provocări generate de dinamică accentuată a climatului de securitate, ordine și siguranță națională.

Tot cu această ocazie, au fost prezentate și aspecte care privesc faptele de corupție la nivelul personalului M.A.I. Un fapt îmbucurător în ceea ce privește personalul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara, este acela că niciun cadru militar din unitate nu a fost implicat în fapte asimilate celor de corupție.

Un alt aspect prezentat în cadrul acestei activități a fost respectarea drepturilor omului în cadrul misiunilor desfășurate de către jandarmii timișoreni. Referitor la acest aspect, jandarmii grupării nu au fost implicați în acțiuni care să pună în pericol respectarea drepturilor cetățenești.

Pe lângă bagajul vast de cunoștințe și de deprinderi pe care an de an îl dobândesc, jandarmii își vor îmbogăți valori precum onestitatea, corectitudinea, onoarea, spiritul camaraderesc, care îi ghidează permanent în activitate și pe care sunt datori să le promoveze.

Compartimentul de Informare Relații Publice și cu Publicul

Purtător de cuvânt, Nicolae Bocâncă

sursa: agerpres.ro

Tags: radio lugoj, stiri lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta,

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404