Comună cu oportunitati și perspectivă langa Timisoara

remeteaO comună situată în imediata apropiere a Timişoarei oferă doritorilor multe locuri pentru casă şi joburi. Faptul că se află la baza autostrăzii A1 a stârnit deja interesul investitorilor, iar oportunităţile pentru găsirea unui loc de muncă vor creşte semnificativ în viitorul nu prea îndepărtat.

Conform primarului Ilie Golubov, cele două localități componente ale comunei Remetea Mare, cea de reședință și Ianova, au avut, în ultimii ani, un spor semnificativ de populație. Centrul de comună se află la doar 12 kilometri de Timișoara, pe DN 6, tot aici făcându-se legătura cu autostrada A1.

Din punct de vedere rezidențial, edilul relevă faptul că, în nici doi ani de la atribuirea parcelelor din noul cartier pentru tineri, pe 90 la sută dintre acestea sunt amplasate deja locuințe, aflate în diferite faze de edificare.

Dar partea cea mai interesantă este aceea că Remetea Mare – pe lângă dotările logistice, aici fiind construite suprafețe importante de spații de depozitare – și-a dezvoltat o economie care cuprinde unități industriale și de prestări de servicii, care asigură, la ora actuală, circa 600-700 de locuri de muncă.

Când e vorba de joburi, primarul Ilie Golubov spune că e loc și pentru alte investiții, Remetea Mare devenind deja o localitate care atrage forță de muncă din satele din jur, pentru că, trebuie spus, o parte din populația sa activă navetează la Timișoara.

Rămânând în acest peisaj, al locurilor de muncă, o extindere a unei fabrici de componente auto, stabilite la Remetea Mare, și care acum are 150 de muncitori angajați va asigura alte 100-150 de noi locuri de muncă.

De aceea, dacă și alți investitori se vor stabili în localitatea din apropierea Timișoarei și a autostrăzii, este foarte posibil ca timișorenii să nu fie atrași numai de posibilitățile rezidențiale ale comunei, ci și de noile joburi care vor fi disponibile aici în viitor.

sursa: renasterea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404