Obama a fost amendat pentru coloane oficiale de tipul Oprea, iar Putin nu le tolerează.

coloanele-oficiale-la-moda-in-romania-nu-se-poarta-si-in-strainatate-obama-a-fost-amendat-pentru-coloane-oficiale-de-tipul-oprea-iar-putin-nu-le-tolereaza-173312Coloanele oficiale au devenit subiect de anchetă. Procurorii DNA au cerut, luni, urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru că ar fi abuzat de acest privilegiu în timpul mandatului său ministru al Internelor.
Conform rapoartelor, Oprea a folosit coloana oficială de 1607 ori, o medie de cinci ori pe zi deși nu avea acest drept.
Abuzuri ca cele comise de către fostul vicepemier și ministru de interne, Gabriel Oprea, rar se găsesc în lumea întreagă.
Coloanele oficiale, atât de “la modă” în România, nu se poartă și în străinătate. Potrivit România Liberă, președintele SUA a fost amendat la Londra pentru că a folosit abuziv o coloană oficială, iar în Rusia doar 8 persoane au dreptul la coloană oficială.
Astfel, în luna iunie a anului 2011, primarul Londrei, boris Johnson, a decis să amendeze coloana oficială a celui mai important președinte din lume cu suma de 120 de lire deoarece aceasta ar fi dat peste cap traficul din capitala Angliei.
Americanii mai datorează contravaloarea și altor amenzi Primăriei Londrei. Ambasada SUA în capitala UK a fost penalizată, în total, cu suma de 5,3 milioane de lire sterline pentru blocarea traficului, din 2003 până în prezent.
Obama nu a scăpat de critici nici acasă atunci când, în 2011, a fost acuzat că a folosit o coloană oficială pentru a-și vizita un prieten în Hawaii. Poliția nu a ținut cont că mașinile îl conduceau pe președinte, a oprit mașinile și le-a ucat pe trotuare. Această scurtă oprire a făcut parte din vacanța anuală de Crăciun și Anul Nou a președintelui care a costat contribuabilul american 1,5 milioane de dolari.
În Rusia, coloanele oficiale mai pot fi folosite doar de 8 oameni. Măsura a fost luată după un incident petrecut în localitatea rusească Penza. Atunci, șeful Servciului Federal al Migrației din Rusia a circulat cu o coloană oficială fapt care a stârnit critici violente din partea populației. A doua zi, după ce s-a observat haosul creat pe străzi și după ce au fost ascultate plângerile cetățenilor, s-a decis ca doar opt perosane să beneficieze de blocarea traficului: președintele, premierul, șefii Curții Supreme, a Curții de Arbitraj, a Curții Constituționale, procurorul general, dar și șefii Dumei de Stat și al Consiliului Federal.

 

sursa: b1.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404