Cod roşu de inundaţii în judeţele Caraş-Severin şi Timiş; hidrologii au prelungit avertizarea până joi dimineaţă

cod-rosu-inhga_40027400Autorităţile rămân în alertă în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, unde este în vigoare o avertizare hidrologică de cod roşu pe râul Bârzava, în zona Gătaia, până joi dimineaţă. Institutul Naţional de Hidrologie a anunţat că a prelungit, miercuri, avertizarea de cod roşu ca urmare a fenomenele hidrologice periculoase care se pot produce în continuare. Cele două judeţe vor române apoi sub averizări de cod portocaliu şi cod galben de inundaţii până vineri dimineaţă.

Chiar dacă nu mai este în vigoare nicio atenţionare meteorologică, din cauza ploilor abundente din ultimele zile apele cresc şi hidrologii menţin în vigoare mai multe avertizări de cod roşu, cod portocaliu şi cod galben de inundaţii.

Judeţul Caraş-Severin este sub avertizare hidrologică de cod roşu până joi, la ora 18:00, în timp ce judeţul Timiş rămâne sub cod roşu de inundaţii până vineri dimineaţă. Cele două judeţe vor române apoi sub averizări hidrologice de cod portocaliu şi cod galben până vineri dimineaţă.

sursa: stiri.tvr.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404