Cod portocaliu de inundatii, in Timis

codDin cauza precipitaților abundente din ultima perioadă, la nivelul județului Timiș a intrat în vigoare o avertizare hidrologică la nivel de cod portocaliu. Din dispoziția prefectului de Timiș a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor pentru a gestiona eventualele probleme.

Începând cu data de 13.06.2016 ora 18:00 până în data de 14.06.2016 ora 14:00 la nivelul județului Timiș a intrat în vigoare avertizarea hidrologică cod portocaliu pe afluenții Timișului superior și mijlociu. Se pot produce creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare și a cotelor de inundație.

La nivelul județului Timiș, din dispoziția prefectului, Mircea Băcală, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor din care fac parte reprezentanți ai ISU Timiș, IJJ Timiș, IPJ Timiș, ITPF Timișoara, ABAB și ANIF care vor monitoriza permanent evoluția fenomenelor din județ și vor gestiona eventualele situații de urgență.

„La nivelul ISU Timiș s-au luat măsuri de anunțare/prealarmare a personalului din subordine și s-au verificat utilajele și accesoriile de intervenție (motopompe, elecropompe, motogeneratoare). La datorie sunt 132 de pompieri, iar alți 100 sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie pentru consolidare diguri cu saci de nisip, evacuarea populației, animalelor și bunurilor din zonele posibil a fi afectate. De asemenea sunt pregătite echipe ale IJJ Timiș, IPJ Timiș, ITPF Timișoara, ABAB și ANIF”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404