Clasamentul partidelor si HARTA VOTULUI in Timis, la Alegerile Locale 2016

harta-votului-alegeri-locale-timis-2016-728x336S-a tras linie, oficial! Avem rezultatele finale OFICIALE in Timis, dupa scrutinul de duminica in care ne-am ales primarii si consilierii locali si judeteni.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Judetean, din toate cele 595 de sectii de votare din intreg Timisul, castigatorul alegerilor la nivelul judetului este PSD, avand cei mai multi primari si consilieri.

Iata, mai jos, numarul de voturi si procentele finale obtinute de formatiunile politice in Timis. Au fost 239.170 de voturi valabil exprimate:

PSD – 89.166 voturi (37,28%)
PNL – 77.060 voturi (32,21%)
UNPR – 16.066 voturi (6,71%)
PMP – 13.752 voturi (5,74%)
ALDE – 13.156 voturi (5,5%)
UDMR – 10.670 voturi (4,46%)

Mandatele la Consiliul Judetean sunt impartite astfel:

PSD– 16 mandate (Sorin Grindeanu, Calin Dobra, Dan Poenaru, Catalin Tiuch, Adrian Negoita, Mihai Ritivoiu, Adrian Pau, Dorin Cutu, Romanita Jumanca, Victor Dumitrascu, Dean Plavosin, Nicolae Badina, Cristian Dolecek, Catalin Sima, Alexandru Iovescu si Marius Gavrilas)

PNL– 14 mandate (Alin Popoviciu, Marian Constantin Vasile, Nicolae Bitea, Mihaita Bojin, Cosmin Costa, Bogdan Voprian, Liviu Borha, Ligius Cosmin Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Stef, Adrian Pascuta, Dan Ioan Sarmes)

UNPR– 3 mandate (Ion Raducanu, Viorel Matei, Titu Bojin)

ALDE – 2 mandate (Stefan Stancu si Ion Davitoiu)

PMP – 2 mandate (Roxana Iliescu, Dorin Candea)

Cate primarii au castigat partidele in Timis?

PSD – 52 de primarii
PNL – 39 de primarii
UDMR – 2 primarii
ALDE – 2 primarii
UNPR – 2 primarii
Independent – 1 primarie
Indecis (balotaj, se reia votarea) – 1 primarie

Asadar, PSD se poate mandri cu cel mai mare numar de primarii castigate in aceste Alegeri Locale. Insa, cu exceptia Lugojului, PSD nu reuseste nici de aceasta data sa se impuna la orase – pierde Buziasul, castiga Recasul (cu primarul fost PNL trecut la PSD).
Alte infrangeri rasunatoare si neasteptate ale social-democratilor sunt inregistrate la Mosnita Noua si Ghiroda.

Fostii primari PNL care au trecut la PSD, cu ordonanta traseistilor, au fost realesi, unii cu scoruri foarte mari, spre exmplu, la Valcani, Dragos Buicu a obtinut peste 80% din sufragii.

UDMR mai pierde o comuna, Otelecul, si ramane ramane doar cu doua: Tormac si Dumbrava.
De asemenea, Uniunea Bulgarilor pierde primaria Dudestii Vechi, castigata ce-i drept de un bulgar, insa de la PNL, Bono Cucalan.

La Peciu Nou, alegatorii ii spun pas lui Ioan Farcalau, primarul liberal proaspat iesit din inchisoare, si merg pe mana psd-istului Gabriel Dragan.

La aceasta runda de alegeri, in Timis nu a fost aleasa nicio femeie in functia de primar.

Urmatoarea batalie – sefia Consiliului Judetean Timis!

De acum, ultima batalie se da pentru presedintia Consiliului Judetean Timis, unde viitorul lider al CJT va fi ales dintre consilieri. Jocul negocierii va stabili conducerea la nivel judetean. Daca alesii ALDE, doi la numar in CJT,  potrivit protocolului la nivel national, ar trebui sa mearga pe mana PSD si sa voteze cu Sorin Grindeanu, PMP si UNPR vor transa soarta lui Alin Popoviciu de la PNL.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404