Ciorile din Parcul Prefecturii din Lugoj, îndepărtate cu ultrasunete

starpire-ciori-lugoj-parcPrimăria Lugoj a pus în aplicare un nou plan de îndepărtare a ciorilor din Parcul Prefecturii, după ce încercările anterioare, repetate, în care au fost folosite şi jeturi de apă pentru spargerea cuiburilor nu au dat roade.

Pe clădirea primăriei a fost instalat un echipament electronic, care emite ultrasunete ce afectează sistemul nervos al păsărilor.

“Am primit aparatul comandat, a fost pus în funcţiune şi aşteptăm să vedem ce rezultate are. O concluzie o putem trage cam după o săptămână. Atunci vom vedea dacă păsările vor fi deranjate şi nu vor mai reveni sau dacă se vor obişnui cu acest sistem. Oricum nu ne vom da bătuţi, dacă nu funcţionează vom apela la o altă soluţie”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

În cazul în care efectele vor fi cele aşteptate, atunci primăria va mai achiziţiona încă un aparat, la un cost de 2000 de lei, iar dacă ciorile nu vor fi afectate de undele emise, atunci în 2017, copacii din parc vor fi acoperiţi cu plase speciale pentru a elimina formarea cuiburilor.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404