Cetatean turc, prins la frontieră cu acte false

JimboliaPoliţiştii de frontieră au depistat, la vama Jimbolia, un cetăţean turc, în timp ce încerca să intre in România folosind o carte de identitate spaniolă falsă.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, judeţul Timiş, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc care s-a legitimat cu paşaportul turcesc valabil şi cu o carte de identitate spaniolă. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul de identitate spaniol prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

”Faţă de cele constatate, cetăţeanul turc a declarat că nu deţinea viză pentru a intra în România, fapt pentru care şi-a achiziţionat o carte de identitate spaniolă, falsă de la un alt cetăţean turc, a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1000 de euro”, spun cei de la Frontieră.

Poliţiştii de frontieră i-au întrerupt călătoria bărbatului și i-au interzis să intre în România pe o perioadă de 5 ani. Bărbatul este cercetat în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

sursa: sursadevest.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404