Cel mai mare spectacol urban de lectura din Romania, organizat la Timisoara

lectura-urbana-piata-libertatii-3Manifestare experiment la Timisoara in aer liber. A fost organizat cel mai mare spectacol urban de lectura din Romania.

De la ora 12.00, cateva sute de oameni, asezati pe cercurile de caramida rosie din Piata Libertatii din Timisoara, citesc impreuna o carte, volumul de versuri ‘O caseta cu serpi‘ de Petre Stoica, unul dintre cei mai importanti poeti si traducatori romani postbelici.

Fiecare din cercuri a format un grup caruia i-a fost incredintat cate un fragment.

La actiunea culturala, organizata in premiera de Biblioteca Judeteana Timis,  participa elevi, reprezentanti ai institutiilor de cultura, persoane cu dizabilitati, angajati ai ISU Banat, ai Jandarmeriei si bibliotecari.

Sub titlul Concentrica, aceasta lectura speciala deschide o serie de spectacole prin care se incearca valorizarea locurilor de referinta ale Timisoarei, prin organizarea grupurilor de cititori in functie de natura si structura spatiilor.

In octombrie anul trecut, cand Biblioteca Judeteana a implinit 111 ani, tot in Piata Libertatii, o carte a fost citita din mana in mana.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404