Cel mai mare parc industrial din mediul rural se deschide la Traian Vuia

alde-vasile-petruescu-primar-traian-vuia_3Cel mai mare parc industrial din mediul rural se va deschide în comuna Traian Vuia. Noul primar al localității, Vasile Petruescu dorește să transforme zece hectare în intravilan din pășune pentru ca investitorii să vină în zonă.

”În momentul de față, suntem la faza Planului Urbanist General (PUG). În cadrul PUG extindem intravilanul pe o suprafață de maxim zece hectare”.

Primăria trage canalizarea, apa și curentul

Prima etapă a proiectului și cea mai importantă este dotarea terenului cu utilități, curent, apă, canalizare.

”Prima condiție a unui parc industrial este să ducem toate utilitățile. Doar așa putem deschide calea investiților”, adaugă primarul.

Inițiativa acestui proiect spune edilul, i-a venit încă din campania electorală, motiv pentru care și-a asigurat și majoritatea voturilor, iar atuurile pentru ca oamenii de afaceri să vină în zonă sunt multe. Avantajul cel mai mare este legat de drumurile naționale și județene care întretaie localitatea. Un alt avantaj ar fi tocmai costurile mici de transport și forța de muncă care poate fi găsită cu ușurință în localitățile învecinate.

Înainte de a demara proiectul, primarul comunei a făcut o analiză de piață privind plata salariilor.

”În Timișoara salariile sunt mult mai mari comparativ cu cele de la noi, fapt ceea ce i-ar avantaja pe întreprinzători”.

Investitorii nu vor deveni proprietari pe teren.

”Terenul pentru construcția firmelor va fi concesionat pe o perioadă de ani stabilită de comun acord, nicidecum nu îl vom vinde, ține de proprietate și legislație”, afirmă Vasile Petruescu.

Construirea parcului industrial se dorește a fi un proiect benefic pentru dezvoltarea comunei, atât din punct de vedere administrativ, cât și prin creerea locurilor de muncă în zonă, tinerii nemaifiind nevoiți să plece în străinătate pentru a-și câștiga traiul de zi cu zi.

sursa: cetateanul.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404