Captură impresionantă de droguri în România

droguriDupă mai bine de un an de filaje şi cercetări, autorităţile judiciare din România au descoperit, joi, peste două tone de cocaină cu puritate foarte mare, într-un container venit în Portul Constanţa pe un vapor din America de Sud. O mare parte din cantitatea capturată la Constanţa a fost adusă la sediul DIICOT din Bucureşti pentru a fi expertizată. Puritatea drogurilor va fi stabilită de experţi. anchetatorii spun că s-ar putea ca valoarea pe piaţă a cocainei descoperite să fie mult mai mare.

Ancheta vizează o reţea specializată în traficul de droguri la nivel mondial. Cele 2.300 de kilograme de cocaină au puritate de 60%. Valoarea drogurilor este estimată la 625 de milioane de euro.

România era doar ţară de tranzit a acestor droguri.

Nu este singura captură impresionantă de droguri de la Constanţa, dar e cea mai mare de până acum. În ianuarie 2009, procurorii DIICOT din Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa au descoperit în Portul Constanţa pste o tonă de cocaină. Până acum fusese cea mai importantă captură. Drogurile fuseseră aduse din Brazilia de o reţea de traficanţi români şi spanioli.

sursa: capital.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404