Botezul unei statii de vaporas din Timisoara; gafa uriasa

statii-vaporeto-Bega-denumiri-7-700x336Statiile de vaporas din Timisoara vor purta numele unor personalitati din istoria orasului sau a Romaniei. Printre cele botezate si insemnate deja ca atare, cu panouri metalice, a fost cea de langa Podul Michelangelo, unde reprezentantii RATT au facut o gafa de proportii.

Placutele cu numele statiilor sunt puse intre doi stalpi din metal, care au in jur de 3 m inaltime si sunt fixati in podea cu suruburi.  Cei care au trecut pe malul Begai in apropiere de podul Michelangelo au avut parte de o surpriza uriasa. Statia a fost denumita… Gheorghe Coposu.

In jurul orei 18.00, marti, muncitorii primariei au instalat placuta in nici 10 minute, fara sa dea insa atentie numelui scris pe aceasta, iar unul dintre vaporase, aflat inca in probe cu calatori, a si trecut prin statie.

Cu certitudine statia trebuia sa poarte numele lui Corneliu Coposu, simbolul luptei anticomuniste si fost lider al PNTCD, care s-a stins din viata in 1995, iar la scurta vreme i se acorda de catre Primaria Timisoara titlul de cetatean de onoare al orasului post mortem.

Este de asteptat ca in scurta vreme, RATT sa indrepte greseala impardonabila.

Actuala statie „Gheorghe Coposu” este prima dintre cele noua statii de vaporetto care au fost amplasate pe malurile raului Bega.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404