Bilantul furtunii din Timis; zeci de case fără acoperiș, copaci smulși și sate fără curent electric

furtuna-timis-case-afectate-pomi-smulsi-2Furtuna de ieri a făcut ravagii în estul județului Timiș. Zeci de case au rămas fără acoperișuri, iar pomii și stâlpii de electricitate au fost smulși de vântul puternic.

Doar în comuna Traian Vuia au fost afectate 50 de case, în satul Jupani turla bisericii s-a prăbușit în urma furtunii, distrugând mai multe morminte, cinci stâlpi de electricitate au căzut în urma vijeliei, iar satele Susani, Sudriaș și Jupani au rămas fără curent electric.

Bătrânii de 80 de ani din localitate au spus că nu au văzut așa furtună în viața lor.

Nici imobilele din localitatea Răchita nu au scăpat de furia naturii, mai multe case fiind distruse. Biserica din comuna Dumbrava a fost și ea afectată de vântul cu aspect de vijelie și grindina de dimensiuni medii care s-au abătut asupra județului Timiș.

Două străzi au fost inundate în Făget, iar copacii au căzut pe șosea, respectiv pe cablurile de alimentare cu energie electrică.

În Lugoj, pompierii au fost chemați pentru a înlătura un copac prăbușit pe o grădiniță, dar și alți 19 arbori căzuți pe carosabil, autoturisme și acoperișuri. Aceștia au mai intervenit și la degajarea elementelor de acoperiș desprinse la trei imobile de locuit colective și două locuințe individuale.

Furtuna a mai inundat căile de acces din oraș, iar vântul puternic a rupt copacii, mai ales în Parcul George Enescu.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404