Biciclistii “răi” ies in centrul Timisoarei

biciclisti-rai-centru-timisoara-1-650x435Pasionații de mersul pe bicicletă sunt furioși pe administrația locală, după ce au aflat că membrii Comisiei de Circulație au interzis accesul bicicletelor în zona centrală a Timișoarei. Pe Facebook a fost anunțat un flashmob al cărui scop este ca bicicliștii participanți să adune cât mai multe amenzi prin nerespectarea semnelor de circulație plasate, susțin ei, abuziv de primărie.

„Salut, vă invităm la o nouă plimbare de tip flashmob în centrul istoric al Timișoarei, de data aceasta. Scopul este să adunăm cât mai multe amenzi pentru nerespectarea semnelor de circulație plasate ABUZIV printr-o hotărâre a Comisiei de Circulație. Este ilegal ca o hotărâre a Comisiei de Circulație să contrazică o hotărâre a Consiliului Local.”

Organizatorii spun că au găsit și un avocat dispus să conteste toate amenzile pe care „bicicliștii răi” le vor primi în instanță, contra unei sume de maxim 1.000 de lei.

„Puteți sprijini acțiunea noastră în următoarele moduri: 1. Participând la eveniment și promovându-l în rândul prietenilor. 2. Aducând o amendă primită de voi sau o cunoștință de-a voastră pentru nerespectarea semnului de circulație, indiferent dacă a fost plătită (caz în care vă puteți recupera paguba) sau nu. Dacă nu puteți participa la eveniment, eu mă voi ocupa de adunarea amenzilor în zilele rămase până în 5 martie. 3. Donând o sumă modică pentru acoperirea cheltuielilor de judecată – spre exemplu, ar fi suficient ca 100 de persoane să doneze câte 10 lei fiecare”, mai spun organizatorii protestului.

Aceștia susțin că sunt de acord să fie sancționat comportamentul necivilizat al unor bicicliști, însă nu e firesc să fie interzisă circulația bicicletelor într-un întreg cartier pentru că Poliția Locală nu a fost capabilă să sancționeze teribiliștii.

„Mesajul acțiunii este simplu: legea este lege și trebuie respectată de toată lumea, fie ei edili șefi sau simpli cetățeni. De asemenea, cerem să fie încurajat comportamentul civilizat și sancționat comportamentul necivilizat. Nu este firesc să fie interzisă circulația bicicletelor într-un cartier întreg din cauză că poliția locală nu este capabilă să își facă treaba și să sancționeze cei câțiva <teribiliști>”, mai spun organizatorii.

Protestul va avea loc pe 5 martie, de la ora 16, cu pornire din fața Catedralei Mitropolitane.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404