Bărbați prinși de jandarmi în timp ce scoteau copaci din rădăcini, în Timiș

Barbati-prinsi-in-flagrant-in-timp-ce-scoteau-copaci-din-radacini-in-Timis-4-830x467A fost un weekend plin pentru jandarmii timișoreni, pe linia combaterii tăierilor ilegale de arbori. Oamenii legii au prins în flagrant mai mulți bărbați care scoteau copaci din rădăcini sau tăiau lemne din păduri ilegal.

Jandarmii timișoreni s-au deplasat la Berini, în weekend, ca urmare a sesizărilor primite de la localnici, care au reclamat că le sunt tăiate ilegal pădurile. Ajunși în zonă, oamenii legii au prins în flagrant doi bărbați, tată și fiu, în timp ce scoteau copacii din rădăcini.

“Ajungând la faţa locului, jandarmii au depistat doi bărbaţi, tată şi fiu care scoteau din rădăcini, copaci de pe proprietatea altor cetăţeni din comună. Au fost identificate şi măsurate buturugile, iar drujba şi uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării”, au transmit reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara.

La mică distanță de locul unde au fost prinși cei doi, jandarmii au dat peste alți doi bărbați, care apucaseră deja să taie ilegal lemnele și le încărcau într-o căruță.
Fiecare dintre cei patru bărbați prinși de către jandarmi au fost amendați.

“Cei patru bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu suma de 800 de lei, prejudiciul creat ridicându-se la peste 1100 lei, iar cantitatea de material lemnos tăiat ilegal, 5 metri cubi, a fost predată proprietarului, pe bază de proces – verbal de luare în custodie, până la soluţionarea cercetărilor”, au completat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara.

De asemenea, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş au identificat doi bărbați din Balinț care au tăiat ilegal aproximativ 6 m3 lemn de foc, în zona împădurită din apropierea localității. Materialul lemnos a fost dat în custodie Ocolului Silvic Timişoara, iar motoferăstrăul pe care aceștia l-au folosit a fost ridicat în vederea confiscării.

sursa: voceatimisului.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404