Bani mai mulți pentru mame

sn_deputati_48226800Mămicile ar putea primi o veste bună în noua sesiune parlamentară. Aleşii analizează, astăzi, două proiecte legislative care propun bani mai mulţi pentru mamele care aleg să stea doi ani în concendiu de creştere a copilului

Deputaţii iau în discuție, la Comisia de muncă de la Camera Deputaților, proiectul care prevede ca mamele să primească între 600 şi 3.400 în primul an şi maximum 1.200 de lei în al doilea an, indiferent dacă aleg să stea acasă cu bebeluşii un an sau doi.

Proiectul propune majorarea plafonul maxim pentru primele 12 luni din cei doi ani de concediu de crestere a copilului. Astfel, suma primită de mamici ar urma sa fie majorată de la 1.200 de lei la 3.400 de lei, în condițiile in care în prezent, 3.400 de lei primesc doar mamicile care optează să stea un singur an în concediu de creștere a copilului.

Felul în care stau acum lucrurile este o formă de discriminare a mamelor, spun inițiatorii.

“Cine opta pentru primul an de concediu maternal primea 600 lei minim sau 3.400 lei maxim, iar cine opta și pentru al doilea primea 600 sau 1200. Și s-a pus problema că, de la început, cel care opta pentru doi ani primea numai 1200 de lei maxim și era o nedreptate, discriminare. Și am spus: cine optează pentru primul sau al doilea an trebuie să primească la fel – 600 minim sau 3400 maxim în primul și maxim 1200 în al doilea an, indiferent de opțiune”, explica senatoarea PNL, Mariana Câmpeau.

Inițiativa a fost deja adoptată de Senat.

sursa: realitatea.net

Tags: radio lugoj, stiri lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404