Bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii din Timis

inundatiiGuvernul României a alocat peste 87 milioane lei destinate refacerii infrastructurii locale afectate de inundații. Și Timișului i-au fost alocați bani de la Guvern în acest scop.

Județul Timiș are alocată de la Guvern suma de 1,999 milioane lei. Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile prefectului din județele afectate de inundații în cursul lunilor iunie, iulie și august și transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Autorități locale din 25 de județe vor fi sprijinite să finanțeze lucrările de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din acest an. Guvernul a alocat suma de 86,7 milioane lei, din Fondul de intervenție, pentru județele: Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Urmează ca după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial să fie disponibile și sumele pe fiecare localitate în parte, destinate refacerii infrastructurii afectate de inundații.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404