Autorităţile locale şi judeţene caută soluţii pentru intersecţia de pe centură cu drumul Tapiei

sens-giratoriu-boldea-politie-lugojReprezentanţi ai Primăriei Lugoj, Direcţiei Regionale de Drumuri Şi Poduri Timişoara, Poliţiei Rutiere Timiş, Poliţiei Lugoj, Consiliului Judeţean Timiş şi ai firmelor multinaţionale existente pe platforma industrială de pe drumul Tapiei au avut astăzi o întâlnire în teren pentru a găsi soluţii vizavi de problemele existente la intersecţia din zonă, de pe centura Lugojului.

Cu toţii au fost de acord că în locul respectiv există pericol permanent de accidente şi ca rezolvare au propus construirea unui sens giratoriu sau a unei intersecţii semaforizate.

”Ştim de problemele existente aici şi încercăm să găsim soluţia cea mai bună. În data de 4 octombrie, la orele 12, vom avea o întâlnire la Primăria Lugoj pentru a lua o hotărâre în acest sens”, ne-a declarat Horaţiu Simion, director regional al C.N.A.D.N.R Timişoara.

În locul unui sens giratoriu, care ar avea o rezolvare de durată, edilii lugojeni ar prefera o intersecţie semaforizată.

”Noi putem aduce curentul până în intersecţie, pentru că legea nu ne permite să intervenim pe drumul european şi nici pe cel judeţean, către Tapia.  Ar fi o lucrare eficientă şi s-ar realiza foarte repede. Acolo trebuie şi o trecere de pietoni, pentru biciclişti şi pentru cei care vin pe jos”, ne-a spus primarul Francisc Boldea.

De la inaugurarea centurii, în intersecţia respectivă au avut loc 17 accidente rutiere grave, soldate cu trei decese şi trei persoane care au rămas cu probleme toată viaţa.

Ultimul accident mortal a avut loc chiar la începutul acestei luni.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404