Aproximativ 240 de profesori din Timis vor sa fie directori

profesori-211Examenul pentru directorii școlilor va avea loc în 12 octombrie. La finalul săptămânii trecute s-a încheiat depunerea actelor pentru cei care doresc să fie manageri de școli. A fost agitație mare în școlile din Timiș, iar cei care vor să fie directori au încărcat nenumărate acte pe platforma pusă la dispoziție de Ministerul Educației până la termenul limită – 2 octombrie.

În Timiș s-au înscris pentru concursul de directori aproximativ 240 de candidați. La unele școli din Timiș bătălia este mare, sunt și cinci candidați pentru postul de director, respectiv director adjunct. Verdictul se va da în urma unui examen după modelul Bacalaureatului, cu subiecte unice și supravegheat video.

Prima probă, cea scrisă, se va desfășura după tipul examenelor naționale (exemplu Bacalaureat, Evaluare Națională), cu supraveghere video, comisie de supraveghere și corectare. Va fi un test grilă la care vor trebui să răspundă cei care vor să conducă unitățile școlare din județ.

Proba scrisă constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul și evaluarea CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404