Ansamblul “Lugojana”, participare în premieră la Festivalul Internaţional de la Assuan (Egipt)

ana-lugojanaAnsamblul folcloric “Lugojana” va participa în premieră la Festivalul Internaţional al Artelor şi Culturii, care are loc în localitatea Assuan din Egipt.
Delegaţia ansamblului lugojean, condusă de maestrul coregraf Puiu Munteanu, este formată din cinci perechi de dansatori şi doi instrumentişti.
“Delegaţia noastră a plecat cu avionul sâmbătă, iar luni, 15 februarie, a avut primul spectacol. Festivalul din Egipt, primul de acest gen la care participă ansamblul Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, se va închide la 23 februarie”, ne-a declarat Constantin Ilie, directorul Casei de Cultură a Muncipiului.
“Aş dori să menţionez că deplasarea nu este finanţată din bugetul Casei de Cultură a Municipiului. A fost o propunere din partea Ambasadei Egiptului la Bucureşti, iar finanţarea se va face via Ministerul Culturii. Desigur, pentru noi este o postură onorantă. Sperăm ca artiştii noştri să lase o frumoasă impresie în Egipt”, adaugă Constantin Ilie.

La festival participă, alături de formaţia gazdă din Assuan şi de încă şase ansambluri folclorice din Egipt, delegaţii de artişti din China, India, Coreea de Sud, Grecia, Tunisia, Tanzania şi Sudan.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404