Amenzi pentru transportatorii ale caror camioane depasesc limita de tonaj

xcamioane-drumuri.jpg.pagespeed.ic.P9xx-ZkFOdDrumurile județene din Timiș sunt „călărite”, zi de zi, de camioane care depășesc limita de tonaj. Nu că ar avea voie să facă acest lucru. Încurcă traficul și distrug drumurile. Noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, spune că se vor înființa puncte fixe pentru controlul camioanelor, dotate cu cântare, pentru ca șoferii să nu mai circule ilegal și să distrugă drumurile.

„Pe tot ceea ce înseamnă drumuri județene, în administrarea consiliului județean, trebuie să se respecte reguli pentru tonaj. Drumurile unde aceste reguli de tonaj nu sunt respectate și drumurile făcute din banii consiliului județean au devenit impracticabile, asta înseamnă alți bani și alte investiții din partea CJ Timiș”, a spus președintele CJ Timiș Sorin Grindeanu.

Depășirea de tonaj pentru drumurile județene înseamnă peste 40 de tone. Se eliberează și autorizații speciale de tonaj, în funcție de drum și portabilitatea acestuia, dar nici acestea nu sunt multe. De la 12 tone la 40 de tone se eliberează această autorizație specială. Timișul a eliberat 17 astfel de autorizații pe drumurile județene de la începutul anului, în timp ce în Caraș-Severin s-au eliberat 200.

„Am cerut să existe controale, având cântare. Un drum reabilitat relativ recent Timișoara-Alioș, pe o bandă, dacă ieșim din Timișoara și mergem spre Lipova este perfect, iar banda de venire din Timișoara a intrat în reparații. Tot ce înseamnă piatră din zona Lipovei, în loc să respecte regulile și să meargă pe drumurile naționale, vă spun că într-o oră trec cel puțin 10 camioane care nu ar avea voie. Asta duce la stricarea drumului. De ce nu avem mai multe amenzi?”, a spus Sorin Grindeanu.

Consiliul Județean Timiș va aplica amenzi și sancțiuni împreună cu poliția. Se caută soluțiile legale pentru a realiza puncte fixe de control.

„Atâta timp cât CNADNR are acest sistem, cu vignetele, se poate, din punct de vedere legal, inclusiv pe drumurile județene, să avem aceste puncte fixe de control. La rectificarea de buget vom prevede bani pentru a face investiții pe drumurile care sunt extrem de circulate de cei care nu ar trebui să treacă pe acolo”, a mai spus Grindeanu.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404