Afgani prinsi in timp ce incercau sa treaca pe jos din Romania in Ungaria, pe fasia verde

afganiCălătorie întreruptă pentru doi cetățeni afgani, în apropiere de Sânnicolau Mare. Ei au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe fâșia verde. Cei doi se deplasau pe jos.

Afganii au fost depistați de polițiștii de frontieră cu aparatele de termoviziune, în noaptea de joi spre vineri. Mergeau pe jos pe câmp, pe raza Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

„Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiași sector au reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, care nu îşi puteau justifica prezenţa în zona de competenţă, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, ambii în vârstă de 22 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Tinerii au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, la muncă”, spun polițiștii de frontieră.

Cei doi sunt cercetați acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și au fost predați unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiș.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404