Accidentul feroviar din Germania, produs dintr-o eroare umană

tren3_27016700Coliziunea celor două trenuri de pasagari din sudul Germaniei a fost cauzată de o “eroare umană”, a precizat o sursă apropiată anchetei pentru agenţia de presă germană DPA.

Pasagerul dat disparut a fost gasit decedat, bilantul accidentului ajungand la 11 morti.

Pasagerul ce fusese dat dispărut în urma accidentului feroviar produs marți, după coliziunea a două trenuri în sudul Germaniei, a fost găsit decedat, ceea ce face ca bilanțul tragediei să ajungă la 11 morți și 78 de răniți, a anunțat miercuri poliția germană, potrivit DPA.

Trenurile transpaproximativ transportau în total circa 150 de pasageri, în principal navetiști. Conform poliției, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanță.

Accidentul s-a produs la aproximativ jumătatea drumului de șase kilometri între stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de granița cu Austria.

Sute de membri ai serviciilor de urgență, inclusiv echipe de salvamontiști, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă șine. Optsprezece persoane sunt rănite grav, iar alte 60 au suferit răni ușoare, conform poliției.

Accidentul, care a avut loc într-o curbă cu vizibilitate redusă, a fost cauzat de o eroare umana, potrivit rezultatelor anchetei preliminare. Experții examinează două ‘cutii negre’ găsite bordul trenurilor, o a treia fiind dată dispărută la locul accidentului.

Ministrul transporturilor german Alexander Dobrindt a menționat că trenurile și calea ferată erau dotate cu sistemul automat de frânare PZB, care a fost introdus în Germania după ce 10 persoane au murit în 2011 în apropiere de Magdeburg, atunci când un conductor de tren nu a oprit la două semnale roșii.

Cel mai grav accident de tren survenit în Germania după război s-a produs în 1998, când 101 persoane au murit în orașul Eschede după ce un tren de mare viteză a deraiat.

sursa: agerpres.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404