Accident feroviar grav în Italia (video)

646x404Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite marţi, în sudul Italiei, în urma unei coliziuni frontale între două trenuri.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, în apropiere de Bari, relatează postul Sky News, citat de news.ro. Majoritatea victimelor accidentului feroviar sunt studenţi şi navetişti, precizează „La Repubblica“, informând că un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul. La faţa locului se află numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri. Numeroase persoane sunt prinse încă în vagoane. „Cred că sunt mulţi morţi“, a declarat comandantul Jandarmilor, Andria Riccardo Zingaro, citat de „Il Messaggero“. Mai multe vagoane ale celor două trenuri au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat pe rază de zeci de metri. Fotografiile făcute din elicopter şi date publicităţii de pompieri arată violenţa impactului.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar autorităţile au lansat o anchetă. Pe linia unde a avut loc impactul circulă circa 200 de trenuri zilnic. Circulaţia feroviară în zonă este închisă.

La faţa locului a ajuns preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, însoţit de consilierul regional pentru Protecţia Civilă, Ruggiero Mennea. Premierul italian Matteor Renzi le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor. „Am fost şocaţi de ştirea privind accidentul feroviar dintre Andria şi Corato, pe care am văzut-o pe internet şi la televizor. Le transmitem condoleanţe familiilor. Vrem să ştim din partea celor însărcinaţi cu căile ferate şi de la ministrul de resort ce poate să fi provocat un incident atât de grav care a lovit încă o dată persoane care mergeau la muncă“, a spus Renzi.
sursa: adevarul.ro
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404